Blenderem narobiłem zacieków

Blenderem narobiłem zacieków

Postautor: młody » czw lut 13, 2014 4:48 pm

Witam, jak w tytule zaraz po lakierowaniu psikałem blendrem na łaczeniu nowego i starego lakieru . Chyba psiknałem za dużo ponieważ powstały zacieki. Proszę o odpowiedz czy mozna to uratować czy wszytko zaczynać od początku?
młody
Amator

Re: Blenderem narobiłem zacieków

Postautor: maciozw » pn lut 17, 2014 1:23 pm

Mamy lekki młyn, ale dzisiaj technik powinien dać odpowiedź.
maciozw
Administrator

Postautor: marekh » pn lut 17, 2014 8:06 pm

Witam,
Wszystko zależy od tego jakie duże te zacieki.
Z doświadczenia jednak lepiej jest zacieki zeszlifować drobnym papierem ściernym (np. P1200 na mokro lub gąbka Sia Soft P600 na mokro), następnie miejsce szlifu pokryć ponownie lakierem bezbarwnym i "wtopić " przy użyciu Blendera. Tylko tym razem z Blenderem bardzo ostrożnie! Blender natryskujemy w bardzo cienkich warstwach z 5 sekundowymi przerwami. Blender nakładamy tylko na miejsce zakończenia lakieru bezbarwnego i starą powłokę. Proponuję dokładnie obejrzeć filmy instruktażowe.
http://www.napraw-sam.pl/index.php/Film ... sztucznego
Życzę powodzenia
marekh
Expert

Postautor: maciozw » śr lut 19, 2014 1:25 pm

Przy prośbach o poradę jak coś poprawić warto zrobić kilka zdjęć. To jest bardzo pomocne i daje technikowi możliwość precyzyjnej odpowiedzi. Zachęcam do wykonywania dokumentacji fotograficznej lub video. To nieoceniona pomoc. Odnosząc się np. do filmu można precyzyjnie prześledzić technologię i ewentualnie zwrócić uwagę na odstępstwa. Forum jest moderowane więc nie ma obawy, że głos zabiorą jakieś trolle :)
maciozw
Administrator

Wróć do Blender