Pytanie odnoście naprawy felgi aluminiowej

Pytanie odnoście naprawy felgi aluminiowej

Postautor: killer » wt lis 18, 2014 12:27 pm

Witam.. z biegiem czasu chciałbym naprawić powłokę lakierniczą swoich alufelg. dzisiaj próbowałem wyczyścić felgi od wewnątrz i cóż... nie za bardzo to wyszło, mimo że używałem piany aktywnej, myjki ciśnieniowej a nawet próbowałem pousuwać zanieczyszczenia środkiem do myci silników, jednak nic nie pomogło..

Chodzi o to, czy krążek włóknina ścierna ( taki http://sklep.napraw-sam.pl/202,krazek-w ... sives.html ) poradzi sobie z starą powłoką lakierniczą oraz zanieczyszczeniami, nawet z tymi na ramiona od środka, bo tego to nawet szczoteczką do zębów z detergentem nie szło usunąć. Jaka jest wydajność jednego krążka włókniny ? 4 felgi z zewnątrz i wewnątrz nim zeszlifuję ?

Obrazek

Jeszcze pytanko odnośnie lakierowania, wiadomo, zewnątrzną stronę pomaluję w srebrny metalic, a wewnętrzną drogą lekkiej oszczędności mogę zostawić np. w samym podkładzie lub podkładzie + bezbarwny ? bo nie widzę sensu dawać srebrnego metalica od wewnętrznej.
killer
Amator

Re: Pytanie odnoście naprawy felgi aluminiowej

Postautor: maciozw » pt lis 21, 2014 4:30 pm

Nie da się precyzyjnie określić na ile wystarczy. To zbyt dużo czynników. Obejrzyj film Tak działa Strip
Co do drugiej części pytania - proponuję czarny mat - ten sam film
maciozw
Administrator

Postautor: killer » pt lis 21, 2014 4:50 pm

Czyli generalnie wszystko wiem :)
Jeszcze takie pytanie już poza tematem:
**Będą jakieś zniżki w sklepie internetowym albo w Castoramie na zakup produktów np. z okazji świąt, albo jakaś inna akcja promocyjna ?**
killer
Amator

Postautor: maciozw » sob lis 22, 2014 1:38 am

Jeśli chodzi o Castoramę to nie wiem, ale nie sądzę. Jeśli chodzi o sklep to nie, ale dajemy rabaty jeśli prześlesz lub zamieścisz dokumentację naprawy (zdjęcia, filmy). Rabat zależny od jakości materiałów. To jednak przy następnym zamówieniu :)
maciozw
Administrator

Wróć do Naprawa felgi aluminiowej