blender

blender

Postautor: timi0077 » śr lis 13, 2013 11:10 pm

Witam,
Przy stluczce moj blotnik lekko sie wygjal i odprysl kawalek lakieru tak wiec postanowilem to naprawic, po obejzeniu filmikow itp zamowilem wszystko (w tym blender). Niestety dopiero teraz (po przygotowaniu blotnika pod lakier) doczytalem, ze jest to produkt do bezbarwnego.. jako, ze moje auto nie jest w metaliku jade bez bezbarwnego tak wiec mam pytanie czy w takim wypadku tez moge uzyc blendera aby nie bylo widac roznicy miedzy nowym a starym lakierem?
timi0077
Amator

Re: blender

Postautor: marekh » pn lis 18, 2013 12:25 pm

W naszym systemie wszystkie kolory (włącznie z akrylem) są wykonane w systemie Uni - kolor bazowy przykryty lakierem bezbarwny.
Skoro używasz 1 warstwowego akrylu, więc jest innego producenta. W takim układzie nie ma gwarancji że Blender poprawnie zadziała.
Możesz wykonać próbę zanim polakierujesz samochód i jeśli wszystko wyjdzie - użyj. Lecz pamiętaj że nie ma na to gwarancji i robisz na własne ryzyko.

pozdrawiam

marek
marekh
Expert

Re: blender

Postautor: timi0077 » czw lis 21, 2013 8:28 am

Dzieki za pomoc. Lakier mialem dorabiany w mieszalni kolo mnie - z klapki i byl robiony odrazu z polyskiem. Blender zadzialal :)
timi0077
Amator

Wróć do Pytania