Biorę się za naprawę 22 letniego BMW serii 3.
Auto miało za czasów poprzedniego właściciela przygodę której naprawa dała niedawno o sobie znać. Samochód ma zaszpachlowane okolice tylnej prawej lampy + błotnik. Za pomocą szczotki drucianej,śrubokręta oczyściłem wstępnie blachę z której "spadała" szpachla. Następnie szczotkami nasadzonymi na wiertarkę oczyściłem blachę z rdzawej do "zaczernionej" (dalsze czyszczenie nie daje rezultatów) Sytuacja wygląda następująco; mam odsłoniętą blachę + nie wiadomo jak dużo szpachli wokoło ( jednak trzymającej się wg mojej wiedzy dość dobrze) Oprócz opisanej przypadłości auto wymaga interwencji w łączenie blach pod uszczelką wnęki bagażnika oraz naprawy pordzewiałej (sitko) powierzchni "spływowej" między rantem błotnika tylnego a rzeczonym mocowaniem uszczelki. W Castoramie zakupiłem dotychczas 2 Wasze produkty; żywicę poliestrową zestaw naprawczy z myślą odtworzenia rantu pod uszczelką i wzmocnieniu powierzchni "sitkowej" blachy oraz szpachlę z włóknem szklanym w celu wypełnienia ubytku w okolicach okulara lampy tylnej ( kilka technologicznych miejsc łączenia blach )
W tym momencie rodzą się moje pytania. Co dać wykończeniowo na żywicę