Odświeżenie felgi alu

Odświeżenie felgi alu

Postautor: pawel335 » ndz kwie 26, 2015 11:04 am

Witam
W końcu zabrałem się za naprawę swoich zmęczonych życiem alu. Liczyłem na przywrócenie im blasku i ogólne odświeżenie. Przyznam szczerze, że efekt mnie zaskoczył, wyglądają jak nowe :)
Felgi były mocno wyblakłe z przetarciami. Tak wyglądały po zmatowieniu.
Obrazek
Obrazek

Zapodkładowane

Obrazek
Obrazek

No i efekt końcowy :)

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Jestem mega zadowolony, zobaczymy jak to będzie wyglądało z upływem czasu. Zdjęcia robione telefonem, więc jakość średnia.
Poproszę rabat na następne zakupy i zabieram się do pracy :)
Wielkie dzięki auto fit
pawel335
Amator

Re: Odświeżenie felgi alu

Postautor: maciozw » pn maja 04, 2015 3:24 pm

Dzięki za zdjęcia.
Zgodnie z ustaleniami dostajesz 15% rabatu, tylko przy zamówieniu przypomnij się, albo podaj teraz nazwę użytkownika w sklepie to wprowadzę. Pamiętaj jednak, że to jednorazowy rabat, no chyba, że znowu zamieścisz zdjęcia, wtedy zabawa trwa dalej :)
maciozw
Administrator

Postautor: klynna » ndz maja 10, 2015 9:36 am

Możesz kologo podać numery lakierów których użyłeś ? Jaką bazę i jaki lakier właściwy użyłeś?

Felgę od wewnętrznej strony również lakierowałeś ?
klynna
Amator

Postautor: pawel335 » pt maja 15, 2015 5:30 am

Wszystkie lakiery auto-fit. Podkład szary, baza do felg srebrna i na to lakier bezbarwny. Od strony wewnętrznej też polakierowałem. Warto spuścić trochę powietrza z koła, wtedy łatwiej zamaskować ranty.
pawel335
Amator

Postautor: pawel335 » pt paź 23, 2015 8:02 pm

Nadszedł czas zabrać się z kolejny komplet felg. NIestety były bardziej zniszczone. Oddałem je do piaskowania, ale pomalować chcę sam :) Fachman mówił coś o wytrawianiu w kwasach po pisakowaniu, czy to konieczne ? czy mogę dać podkład na spiaskowane felgi i pomalować normalnie ? Proszę o poradę :)
pawel335
Amator

Postautor: maciozw » wt lis 10, 2015 5:00 pm

Różne są opinie. Aluminium nie rdzewieje, zatem chodzi pewnie o zdjęcie lakieru, ale w przypadku kiedy lakierujesz je na kolor, to nie musisz zrywać powłoki do zera. Tak czy inaczej po piaskowaniu można.
maciozw
Administrator

Wróć do Naprawa felgi aluminiowej